понеделник, 9 януари 2017 г.

Боб с печени свинска кожа и ушички



 От печеното свинско си артисаха кожичките и ушичките - кой ще ги яде кат` има дзверски вкусно печено прасенце.
 Ама няма да се изхвърлят я ... какво по-хубаво да се сготвят с фасулец ... ама по най-мързеливия начин.
 То няма и много да се разказва:





Поизостаналите кожички и ушички се нарязват на ивички.







 В подходяща съдина се слага малко мазнина и се запържват 1 главичка лук и 3-4 скилидки чесън. Добавят се нарязаните кожички и ушички, заливат се с водичка (ако има изостанал бульон от печенето още по-добре) и се варят до пълното им омекване. По някое време в съдината се хвърлят една - две сушени чушки и 1/2 буркан нарязани консервирани домати.

 Сипва се един буркан готов сварен фасул, овкусява се с малко черен пипер и джоджен.
 Ястието е готово - бързо и лесно.




 П.П. Ако ги няма готови, не е проблем да се купят, да се подварят и леко запекат и след това да се сготвят по този начин.

Дзверски вкусно и любимо.