петък, 13 януари 2017 г.

Джинджифилова майонеза



 След като направих джинджифиловия крем (паста) и след като се бях зарекъл да направя майонеза с джинджифил, това вече е реалност.
 Пробата се оказа върховна и просто не мога да опиша какво се получи. Невероятна майонеза. Може да се може направо върху препечената филийка, може да се гарнира с месо, може дори да се направи и руска салата с нея ... Всичко става неописуемо и Дзверски вкусно.
 Първоначално се почудих как да я направя, но сетне реших да заложа на изпитания метод за правене на домашна майонеза.
 Стана страхотно лесно.
 Без много приказки ето го начина:
Необходими продукти:
 50 грама джинджифил, обелен и нарязан на много ситно
 100 мл прясно мляко
 300 мл олио (или поравно смес от олио и зехтин)
 1 ч.л. дижонска горчица
 1/2 ч.л. сол
 1/2 ч.л. захар
 10-а зрънца черен пипер
 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
Изпълнението е елементарно и много пъти съм го обяснявал при приготвянето на домашна майонеза.
 Всички продукти се слагат в купата на пасатора в изредената последователност. Пасаторът се поставя на дъното и включва на максимална мощност. След 30-а секунди майонезата е готова.
 Просто невероятна - леко остра и страхотно вкусна. ако се добави и 1/2 ч.л. лютив пипер (чили) просто е безумно вкусна.
 Да не казвам колко е полезна и как разяжда ...