неделя, 20 ноември 2016 г.

Домашен течен шоколад - уникално здравословен




























Просто уникален домашен течен шоколад без масло, без сухо мляко, без захар. 
Напълно здравословен и Дзверски вкусен.
Такова месоядно като мене дет` не накусва нещо сладко, направо изпадна в луд възторг от вкуса.
Признавам си, идеята не е моя, но развитието й и изпълнението са си мои. Мярнах в едно руско предаване за интересен и здравословен начин на поднасяне на авокадо - разбъркано с какао и ето го резултата.
Необходими продукти:
едно авокадо, обелено и нарязано на кубчета
2 с.л. мед (може и повече - въпрос на сладост)
2 с.л. какао (неподсладено, натурално)
1 ванилия (въпрос на вкус)
2 с.л. стафиди + 1 ч.л.топла вода (или коняк, бърбън)
(пропорциите са ориентировъчни - всеки може да си ги нагласи спрямо вкуса)
Изпълнението е просто елементарно:
За предпочитане е да се ползва малък буркан от лютеница - около 400 мл.


В бурканчето се слагат стафидите, меда и течността (вода или алкохол).

Добавят нарязаните късчета авокадо, ванилията и какаото.

Разбива се с пасатора до хомогенна маса и заминава в хладилника.

Невероятна вкуснотия и адски здравословна.


какаото се слага под авокадото, а не както на снимката.

Иначе пасатора го "издухва" ...













това е какаото, което ползвах ...













Е и някой трябва добре да го разбърка.

Просто е невероятно- беше одобрено на Ура - особено от тези, които не искат сухо мляко, захар и разни вредни добавки, за да се намажат палачинките с нещо Дзверски вкусно.

Просто трябва да се направи и оцени.

П.П.Нямах търпение за по-добри снимки ...и за някаква особена презентация. Вкусът е просто уникален ...




П.П. След 12 часа в хладилника.




На препечената филийка - просто уникален.