сряда, 2 ноември 2016 г.

полезен съвет - яхния кюфтета с булгур



























Определено това не е рецепта, а начин да вдъхнем нов живот на изостаналите от вчера печени кюфтета.

Случва ми се често - да прекаля с количеството и да поизостанат от вчера кюфтета, които не ги харесвам нито студени, нито претоплени.
 Споко!
 Има няколко решения, но едно от тях е страхотно:
 - необходими са 1-2 с.л. мазнина, 1 - 2 главички ситно нарязан лук и 2-3 скилидки накълцан чесън, 2-3 чаши бульон и 2/3 ч.ч. булгур, може и един настърган морков (или нарязан на ситни кубчета) и един обелен и нарязан домат.

Изпълнението е елементарно:
В тигана се загрява мазнината, запържват се последователно лука, чесъна, морковчето и домата, добавя се булгура и се налива бульона (може и просто топла вода); Да не се пропуснат и кюфтетата.
След десетина минути варене на бавен огън, яхнията кюфтета с булгур е готова. Гъстотата може да се регулира по желание - малко повече или по-малко бульон.
Засищащо и невероятно вкусно ястие, което излиза направо и без пари.