сряда, 24 август 2016 г.

полезен съвет- за мариноване на зеленчуци преди пържене

И като писах за месо в белтъци, сега се сетих за още една малка хитринка за зеленчуците преди пържене:
След като се измият, накисват в подсолена вода (патладжаните специално) и се нарежат, могат да се овкусят по малко с черен пипер, риган и други подправки.


 В една купа се разбива един белтък с малко сол и зеленчуците се объркват добре и оставят да престоят поне 20-а минути.
 Най-вкусни стават, ако преди това в същия белтък е било "мариновано" месо.
 Слагат се в същата купа с месото нарязани чушки, патладжани, тиквички или краставици.
След това при пърженето стават фантастични - хем поемат от белтъка, хем от подправките на месото.

 
Дзверски вкусни зеленчуци - най-вкусните, които съм ял.