понеделник, 11 юли 2016 г.

Полезен съвет - Пържено свинско месо с яйца



























Едно много вкусно ястие - пържено свинско, "подобрено" съвсем случайно и което се оказа Дзверски вкусно. Това е просто един начин да се разнообрази класическото пържено свинско, което си е много вкусно и традиционно за нас.
Необходимите продукти за един човек са с разчет  200-250 грама свинско месо (плешка, бут, врат), нарязано на кубчета и едно яйце. Подправки и малко мазнина за пържене.
Изпълнението е елементарно:



Нарязаното месо се овкусява и пуща в загрятата мазнина като се разбърква. Щом побелее, му се налива чаша вода (бульон, бира, бяло вино - въпрос на вкус) колкото да покрие месото. Котлона се намалява и се оставя да си покъкри докато отново остане на мазнина и започне отново да се пържи.
В този момент се чукват яйцата, разбърква се и тигана се премества на страни.
От температурата яйцата сами ще се досготвят.
Поднасят се мръфките обилно поръсени с магданоз.

П.П. пробвал съм и във вариант да се смесят яйцата с настърган кашкавал, някакво друго сирене и тогава става още по-вкусно.

П.П. Вярно е, че няма вид, но пък ,както казваше една позната, най-често най-вкусните ястия са нефотогенични.

Струва си да се опита.
Наздраве!