четвъртък, 7 юли 2016 г.

Лесни пърленки на грил тиган





























 Този път искам просто да покажа едни страшно лесни пърленки на грил тиган, които стават и за закуска, и заместват хляба към каквото и да е ястие, а дори и сами по себе си са достатъчно вкусни.
 Горе долу всичко ще се види от снимките, но за направата им е необходимо само наличието на бързото ми лесно и мързеливо тесто, което почти винаги е дежурно в хладилника.
 Грил тиганът се слага върху котлона да загрява, а пакета с тестото се вади от хладилника.





  Вижда се на снимката, тестото е извадено в 19,42 от хладилника и веднага с леко намазнени ръце оформих две пърленки като длан.









Точно след една минута вече са върху загрятия без мазнина грил тиган .

Препоръчително е да са по-тънички, че моите бяха по-дебелки и докато се опекат леко "поогоряха"... - самото тесто при печенето бухва.


 



След 2-3 минути се обръщат от другата страна и леко намазват с масло и посипват с шарена сол, сминдух или чубрица (въпрос на вкус и наличност).
След това могат да се завъртят на 90 градуса, за да се получат напречни резки при печеното.


Ами това е, максимум за 5-6 минути невероятната вкуснотия е готова.



П.П. Имат пърленките и един голям недостатък - свършват бързо и се налага да се повтаря печенето....