понеделник, 4 юли 2016 г.

Дзверски кебапчета с плънка



























 Днес констатирах, че това е някак си юбилейна публикация - 500-та поред. Не казвам 500 рецепти, защото нямам претенции за рецепти, а просто начини за приготвяне на нещо вкусно. Па и те сигурно са повече, защото понякога това са по-скоро идеи... За един скромен блог, съставен основно от нещица, които са на трапезата ни, приготвени с удоволствие за нас самите и снимани предимно с телефон или един стар като света апарат, да си кажа нескромно, това си е направо постижение.
 Изобщо нямах колебание какво ще е този път - типично за нас хапване. И без това напоследък доста често сме на скара - къде поради липса на време, къде заради мачовете .... 
 След като правих пълненото руло, се сетих, че имам готови кебапчета по моята си рецепта за домашни кебапчета. Е като ще е набързо, какво по-лесно от едни Бабчета на скара?!
Но този път са по-различни (някак си юбилейни :) :


Изчаква се каймата да се отпусне максимално.
Разделят се кебапчетата на по три броя и от тях се оформя нещо като правоъгълник с просто натискане.
Малко странично от дългата страна се слага една лъжичка картофено пюре, две три обезкостени маслинки и 1 - 2 парченца кашкавал.










Внимателно се навива и добре защипва от всички страни.









Така се оформят три - четири броя кебапчета.
 Едно е достатъчно за един човек, тъй като става почти 250 грама.

 Така оформени заминават в камерата на хладилника за 20-30 минути.










Скарата се загрява добре, кебапчетата се вадят и с намазнени ръце се дооформят и пекат до готовност.
Слагат се в единия край на скарата и внимателно се изтъркулват странично -
пекат се до готовност. 









Готови са и заминават на масата. 








Сервират се със салата и т.н., въпрос на вкус....

Хубавото е, че плънката може да варира с каквото има.

Тези огромни Дзверски кебапчета са страхотна изненада за всеки....

 Остава само да се каже Наздраве!