петък, 29 юли 2016 г.

Страхотни бухти с изненада



























Най-обикновени бухти за закуска, но с изненада, която ги прави просто неустоими и като ги подхванеш просто няма спиране.

За 10-12 броя са необходими 1 яйце, 4 с.л. кисело мляко, 4 с.л. с голям връх брашно, 2-3 с.л.олио, по 1/2 ч.л. сол и захар, 1 ч.л. сода, както по няколко резенчета кашкавал (примерно 1,5 см х 6-7 см) - доста тънки - 3-4 мм и/или подобни плочки сирене.

Изпълнението е елементарно:

 В купа се слага киселото мляко, солта и захарта, добавя се содата и върху нея се капват 2-3 капки оцет. Разбърква се и се оставя да престои така докато млякото шупне (10-а мин.). 
 Слага се яйцето, леко се разбива и брашното се добавя лъжица по лъжица след леко разбъркване с лъжицата. Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто. Накрая се добавя и олиото.





  В тигана се загрява малко олио като след загряването силата на котлона се намаля с 1/3-та.
 Резенчето кашкавал се набожда на дървено шишче, потапя се в тестото и то така, че да поеме максимум от нея и заминава да се пържи в тигана от двете страни.
 Нещо кат` паниране, но в много тесто.
 Същото и със сиренето.




 Пържат се (по-скоро пекат се заради малкото мазнина) до хубаво зачервяване.

 По време на пърженето тестото бухва и стават пухкави.







 
На снимката се вижда как кашкавалчето се е разтопило.

Неустоими са за съботна, а и не само, закуска...

Просто не мога да опиша как си вървят и със сладко или мармалад.

Никой няма да откаже такова хапване...