сряда, 20 юли 2016 г.

Пуешко в чушка и в саханче

Това изобщо не е рецепта, а е просто начин да се оползотвори останалото от вчера месце - да му се вдъхне нов живот и да се приготви нещо вкусно отново.
Затова няма и да давам количества, то от описанието ще стане ясно какво е необходимо. А и изобщо не е необходимо да бъде пуешко месото, а може и с каквото и да е друго.
Този път ми беше останало малко пуешка печена пържола (един брой) - па втори път не ни се ядеше в този й вид. За хвърляне и дума да не става - просто трябваше да приготвя нещо от нея. Мярнах червените чушки и се подсетих, че преди време правих кюфтета в чушки
Е защо да не направя пуешко в чушка?
 За двама две чушки са достатъчни. 
  С остър нож се разцепват по средата по дължина на две половинки, почистват се и се поставят в намазнено саханче.


Печената пуешка пържола се нарязва на ситни парченца.
Нарязват се на ситни кубчета 100-а грама кашкавал.
Настъргва се един домат и всичко се омесва.
Плънката е готова.
Не е необходимо допълнително овкусяване.С лъжичка внимателно се пълнят чушките.
Докато се пълнят, фурната се загрява на 180 С.
 Отстрани се слагат по 1-2 лютиви чушлета.

И заминават да се пекат - необходими са им максимум 15-а минутки. 
След тези 15-а минути се вадят, отгоре им се нареждат по 2-3 резенчета моцарела (ако няма, тънко нарязано кашкавалче) и се връщат във фурната за кратко - докато се разтопи моцарелата.


  Докато ястието се запича, на бърза ръка се спрва едно бешамелово-чесното сосче - което ще рече, че първо се запърват 2-3 ситно нарязани скилидки чесън и сетне се процедира както обичайно се прави бешамела.
 Сервират се със саханчетата или в чиния със салата и обилно поляти със соса.


П.П. Така хем се ополотворява изостаналото месо, хем може да се приготви с каквито продукти има, но резултатът е невероятен - дзверска вкуснотия, която си върви с питието.