сряда, 8 юни 2016 г.

Гъши (патешки) дроб в джобче от бутер тесто


























Това е един много лесен и ефектен начин да се поглезим с гъши (или патешки) дроб.
За няколко порции (3-4) са необходими около 200 грама дроб, един лист бутер тесто (една опаковка от 400 гр. идва в повече - необходима е около половината), резенчета кашкавал (или твърдо сирене от типа на ементал, гауда и т.н.), идея сол и за предпочитане смлян бял пипер.
Изпълнението е страшно лесно.



 Омекналото бутер тесто се разстила върху плота, нарязва се на квадрати с размери приблизително 8х8 см или 10х10 см.
 В средата се слага резена кашкавал, отгоре парче гъши дроб, осолява се, опиперява се.










Всяко квадратче се затваря като пакетче и заминава в постлана с домакинска хартия за печене тава.
 Могат да се намажат с разбито яйце или прясно мляко.




 







Пекат се на 180С за около 20-25 минути - колкото бутер тестото да се зачерви. 











Дзверска вкуснотия!

Може и да се приготви с патешки дроб, който е два пъти по-евтин, а не отстъпва много на гъшия ...


Наздраве!













Цялото приготвяне в няколко бързи снимки.