неделя, 5 юни 2016 г.

Най-вкусната и лесна сьомга



























Това е най-лесното и може би най-вкусното приготвяне на сьомга за мезенце.
Самата процедура отнема не повече от 10-а минути, но изисква търпение от поне 24 часа, за да се пристъпи към хапването й с добре изстудено питие ...
Необходимо ни е филе от сьомга с кожа, което се обезкостява максимално добре (поне 2 парчета), 1/2 ч.л. сол, сока на поне 1/2 лимон и няколко стръкчета пресен копър.
Как да се снабдим с възможно най-евтиното филе от сьомга съм обяснил в полезен съвет за евтино филе сьомга.
Всяко парче сьомга се поставя върху дъска с кожата надолу, осолява се, ръсва му се малко пресен копър и обилно наръсва с лимонов сок.
  Двете парчета се събират, увиват в домакинско фолио и заминават в хладилника за 24 часа.
 След това е готово за хапване като се реже тънкофайски...
 П.П. такава сьомга съм ял в СССР - в далечната 1979 г. и тогава вместо пушена и др.п., си приготвям именно тази. 

 Па и ляга доста по-евтино.
 Наздраве!