петък, 24 юни 2016 г.

Пуешки пържоли (пълнени) с наденица


























 Всъщност това изобщо не са пуешки пържоли, а са пуешки маншони, добре обезкостени и във формата на пържоли. Така приготвени стават като рулца и едно такова е напълно достатъчно да засити човек - е в краен случай най-много две.
 С оглед на това за една порция са необходими по един пуешки маншон и по половин парче сурова дебела наденица. Разбира се и малко сол и черен пипер.Може и по едно резенче кашкавал. Както и конци за връзване и поне чаша бира...
 Изпълнението е много лесничко.





Пуешките "пържолки" се овкусяват с малко сол и черен пипер,в единия край се слагат половинката дебела наденица и резенчето кашкавал.












 


  Навива се старателно на руло. Вижда се от снимката.












 Овързва се с конец да се получи хубаво стегнато руло.


















 Така се процедира с всички парчета.




В тиган с дебело дъно и незалепващо покритие, добре загрят и без мазнина, рулата се запържват до хубаво зачервяване.










 Тавичката, в която ще се пекат рулцата, се застила с хартия за печене като й е даден достатъчно голям аванс, за да може след слагането на им да се върже отгоре като пакетче.
   Поставят се рулцата, личва се и чашата бира, а ако има място, може да се сложат още наденички, картофи или нещо подобно ....






 Пекат се на 180С около 40 мин. (все пак зависи от фурната).

 След това хартията внимателно се отваря и се допичат 10-а минути до хубаво зачервяване (или пък на вентилатор на 160С за по-кратко).

  Отделеният при печменето сос може да се сгъсти малко с масло или нишесте и да се сервира отделно.



 
 Срязват се по средата, внимателно се премахват конците и се сервират със соса и гарнитура по желание:
 - Може прясна салата, домати, варени картофи и т.н. въпрос на предпочитание.

 Дзверска вкуснотия!


 Наздраве!