неделя, 12 юни 2016 г.

Уникално вкусни питки за закуска



























 Освен пърленки, с картофено-кашкаваленото тесто могат да се направят кифлички, кашкавалки, пълнени питки или просто питки за закуска.
 От тестото се откъсва топче горе долу колкото яйце, на набрашнена повърхност се разточва на кръг и от кръга се изрязва триъгълник.
 В широкия му край се слага парче кремвирш и се навива като куфличка.
 (изрезките могат да се ползват за направа на питки).
 Вместо кремвирш може да се сложи друга плънка - от ситно нарязана шунка, зелен лук, настърган кашкавал и се прецедира по същия начин.
 За да се направят питки, топчето тесто на ръка се оформя на фитил и се сплита като питка.


Готовите закуски се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, намазват се яйце или само с прясно мляко.

Пекат се до зачервяване в предварително загрята на 180С фурна за около 30-а минути.









 Тука е кремвиршката.

 За съжаление, толкова бързо се ометоха, че само това стигна до снимка.

 Невероятни са за закуска.