четвъртък, 5 май 2016 г.

Майонеза с варено яйце и каперси

 По Великден все остават варени яйца - правят се салата, пастети и т.н.
А защо не и вкусна домашна майонеза.
 Необходими са: едно обелено сварено яйце, по 50 мл марна вода и прясно мляко, 300 мл олио, 1 скилидка чесън, 1 ч.л. каперси (от бурканче заедно със соса им), на върха но ч.л. черен пипер. Ако каперсите не са много кисели, и 1 ч.л. лимонов сок.
Ако липсват каперси, могат да се заменят с една нарязана кисела краставичка.
Всичко се слага в купата на пасатора в указаната последователност и се пасира - за 30-а сек. е готова.
Нека да си почине в хладилника за час-два: става по-вкусна.
Може да се ползва за мазане, а за салата с варени яйца е страхотна.