вторник, 3 май 2016 г.

Сиренено руло в омлет



















Поради липса на време за отчитане на Великденското агне, минавам с една рецепта от стар тефтер, която като си я прочетох, направо си спомних вкуса му и реших да я споделя:

4 яйца се разбиват с 200 мл майонеза, добавя им се 1/2 ч.л. сол и 2 с.л. брашно.
Цялата тази смес се изсипва върху хартия за печене в тавата на фурната като се разстила така, че да заеме квадратна форма.
Пече се на 180 С за 10-а минути. Готово е като се зачерви леко.
В това време около 200 грама топено се намачкват, настъргват се 100-а  грама кашкавал и се смесват с 1 пакетче крема сирене 125 гр.
Блата се намазва със сместа от сирена и се навива на руло.
Стяга се с фолио за опаковане и заминава в хладилника поне за нощ.
На следващия ден е готово. Реже се леко под диагонал.
Страхотно предястие  ...

П.П. Може да се наредят и тънкофайски резенчета шунка и т.н. Носи всякакви "полети" на фантазията ...