четвъртък, 14 април 2016 г.

Как да спестим от гъши дроб?
























Хапва ни се този рядък и скъп деликатес гъши дроб.
Добре, ама е доста скъпичък и не е за всеки джоб.
Какво правим тогава? 
Ами това, което се прави най-често: заменя се скъпия продукт с друг по-евтин, който  не му отстъпва съществено.

Най-простичкото е да се купи патешки дроб - продава се на доста места и неговото първо качество се приближава почти до качеството на продавания у нас гъши дроб. Дори и на външен вид в опаковката може да заблуди непознавача.
Цената му е два пъти по-ниска, а приготвен добре е трудно различим. 
Дори в някои заведения ни предлагат такъв вместо истински гъши.
Разликата в цената за кг е почти 14-15 лв.
Приготвянето му е изцяло по технологията на гъшия дроб. Този е приготвен на грил тиган и беше дзверски вкусен.