петък, 1 април 2016 г.

Лесен джолан на фурна (по Чедото)


Е, доживях да показвам нещо сготвено от Чедото, макар и под моето "вещо" наставление, а Чедото изобщо да не ме послуша и да си направи Джоланчето по собствен вкус.

За сметка на това, много, ама наистина много добре...

Изяло се е на Ура ...

С нейно съгласие, правя тази публикация. 




Необходими продукти за 2 порции:
1 джолан с кожа (от Татето, домъкнат от Румъния), 4-5 картофа (обелени и нарязани на кубчета), 1-2 моркова (същото); сол и черен пипер на вкус, риган около 1 ч.л., червен пипер - 1 ч.л.; червено вино (нека да от от Татето)- около 1/2 ч.ч., зехтин около 2 с.л.



Изпълнението наистина е лесно. Джоланчето се овкусява със солта, черния и червения пипер, риганчето, намазва се със зехтина обилно и се оставя да си почине малко.

След това се слага в тавичка, залива се с 1 ч.ч. смес от вода и червено вино поравно.

Тавичката се завива с фолио и заминава във фурната за 50-60 минути на 180 С. 
 В това време се подготвят картофите и морковите, които леко се овкусяват със сол и риган. 
След час печене, тавичката се вади и се слагат картофите.


Пече се още 40 минути под фолио, след това още 10-15 минути на вентилатор - след  махане на фолиото.


Месото се е разкапало, а картофите са невероятни вкусни.

Е, и я не мога да го измисля толкова лесно.


Дзверска Вкуснотия, приготвена от Чедото, без да чете наставленията на Таткото.

Браво!