сряда, 16 март 2016 г.

Майонеза с горчица


























Тази майонеза е плод на кулинарна грешка. Майонеза  правя едва ли не два - три пъти седмично. Всичко се слага на око и готово. 
Този път сложих прясното мляко и като се засилих да слагам горчицата направо от буркана, вместо една ч.л., при млякото падна огромно количество лека горчица. Бързо отлях млякото и отделих горчицата - излезе повече от 2 с.л. Сетне реших пък да пробвам какво ще стане. Добавих сол, ч.п. и олио и пасирах.
Стана невероятно вкусна и пикантна майонеза.
И така за любителите на пикантния вкус:
2 с.л. лека горчица, 1 скилидка чесън, 150 мл прясно мляко, сол и черен пипер на вкус, 300 мл олио и 1 ч.л. лимонов сок.
Всичко се слага в купата на пасатора и пасира - за 30-а сек. е готова.