четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Пържола от бут (врат), маринована в овкусен зехтин


























Поредното ястие от групата полезен съвет или как да си сготвим вкусно.
Няма количества - просто според броя на Човеците, се вземат готови нарязани пържоли от бута (или от врата) или пък се нарязват от цяло парче месо.


Взема се овкусен зехтин - ей тука съм обяснявал как се прави, сипва се в подходяща купа (около 100 мл) и пържолите хубаво се овалват в него.
Прехвърлят се в найлонов плик, капва се още малко зехтин (1-2 с.л.) и се прибира в хладилника поне за 24 часа.






Пържолките се пекат на силно загрята скара.


Сервират се с картофено пюре, зелена салата или домати и т.н.

Стават изключително крехки и вкусни.