понеделник, 1 февруари 2016 г.

Свински дроб на грил тиган


























Просто поредният начин да се направи вкусен и крехък свински дроб на грил тиган. (Не мога да не спомена, че тигана е Лава).
Необходим ни е свински дроб - количеството в зависимост на ядящите (с разчет 150-200 гр. на човек).
Няма какво да описвам толкова много, то е просто онагледено в снимките:


Дробът се почиства, нарязва на филийки с дебелина около 1 см и слага в подходяща купа.

Залива се с вряла вода и се оставя за 5- 10 минути.
 Водата се излива и отново се залива с вряла вода.

Това се прави до 3 пъти.
 По желание третия път може да се сложи малко соев сос...






 Сетне парчетата се подсушават с домакинска хартия, намазват с олио и пекат върху загрятия грил тиган.
 След първоначалното му загряване се капва и малко мазнина върху него, а силата на котлона се намаля с 1/3.








 Пекат се по 2-3 минути от всяка страна с едно обръщане.

 Като се извадят от грил тигана, се осоляват и опиперяват на вкус.










Порцийката: 
невероятно крехък.

Може да се сервира с гарнитура по желание ...




 Бързо, лесно и в резултат крехък дроб ...


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар