събота, 16 януари 2016 г.

Солени кашкавалени бухти


























Традицията за събота не не нарушена - поредната тестена закуска:
Този път уникални солени кашкавалени и не само бухти, тиганици или там каквото и да е ... Да не се затруднявам да измислям име, си останаха просто солени кашкавалени бухти и не само това, но за добавките по-долу.
 Много приличат на Бухтите на Баба, но и се различават малко от тях - все пак принципа е същия...

Продукти:
2 яйца, 1 кофичка кисело мляко (400 мл); 2 ч.ч. брашно (от което 1 1/2 ч.ч. обикновено и 1/2 ч.ч. царевично брашно), 1 ч.л. сода бикарбонат, по 1 ч.л. сол и захар, както и 1 ч.ч. настърган кашкавал.

Приготвянето ще бъде показано изцяло в снимките:
В подходяща купа се сипва брашното, солта и захарта.
"Гаси" се содата в киселото мляко, чукват се при него яйцата и се сипва в брашното.
Разбърква се с лъжица - трябва да се получи много гъста каша - почти лепкаво тесто.














Докато тестото си "почива", кашкавала се настъргва на едро ренде.













Настъргания кашкавал се слага в тестото и разбърква с лъжица.

В това време се загрява олиото в тигана - нека да бъде поне един пръст и повече.




 





Когато олиото загрее добре, с намокрена лъжица се гребва от сместа и разстила леко в тигана - така всяка бухта става уникално различна.
 Още като се сложат първите бухти, силата на котлона с намаля с 1/3 - нека да се пържат на по-слаб огън.







В процеса на пърженето бухват и се пържат до хубаво зачервяване - така и вътре хубаво са изпържени ...














Готовите бухти се вадят и слагат върху кухненска хартия - да им поеме част от мазнината.












Закуската е готова.














До тук добре, но от тук нататък започва интересното:
От половината тесто бидоха изпържени кашкавалените бухти.

След тях дойде ред на канибалските бухти:


Парче около 100-а грама пушен бут ( в случая ) се нарязва на филийки.
















Сетне и на кубчета.















Нарязаното пушено месо се смесва с кашкаваленото тесто.















Пърженето продължава, но вече на канибалските бухти.
(Пробвах в по-малко мазнина, но стават някак по-сухи).















Втората част от закуската е готова.












Да ама не - започва приготвянето и на третия вариант - на Дзверските бухти. Горе долу пак като тестото остана на половина, в него биде добавено нарязано на ситни кубчета последното ми домашно произведение - свински гърди за сушене.




 Пърженето продължава по описания начин и след малко и те са готови.
  













 Ето ги и последните:

 Значиии вече успях да интегрирам в една закуска и месо!

  Дзверски вкусна съботна закуска - без да описвам какво  и дали нещо артиса.....