четвъртък, 31 декември 2015 г.

Свинско, печено в майонеза



























Това е поредната не рецепта, а начин да се опече изключително вкусно месо за вечеря (за обяд или просто ей така за себе си или за гости).

Нарочно няма да давам количества освен ориентировъчните за двама човека - около 600 грама свинско, нарязано на произволни по големина късчета - 3х4 см примерно и леко овкусено с черен пипер, сол, риган или други любими подправки.
Трябва ни и една домашна майонеза - също въпрос на избор  : за майонезите съм писал вече доста



В съдинката за печене слагаме на дъното няколко лъжици майонеза и отгоре нареждаме кубчетата месо.













Отгоре изсипваме останалата майонеза.


Ами това е ....













Пече се на 180 С до готовност - хубаво да се зачерви.

Необходими са около 45-50 минути. Все пак зависи от количеството месо, от фурната и т.н., но това е ориентировъчно.










Сервираме с гарнитури по желание - млечна салата със зелентии, и т.н. и т.н. ...


Върви си с всякакво питие - за мен само с любимото, а останалите го прекарват с винце ....

Дзверски вкусно печено!