събота, 19 декември 2015 г.

Бърз "меден" сладкиш


 Не си падам по сладкишите - но от време на време ги правя заради Човеците, дет си ги хапват. За мене мръФките, за тях сладкишите или тестените изделия ...
 Този път направих невероятен сладкиш и затова ще споделя за "творението" си, което в действителност се оказа изключително лесно и може да бъде направено от всеки начинаещ и да задоволи желанието за нещо сладичко на близките си.

 Необходимите продукти са направо скромни:
2 яйца, 1/2 ч.ч. захар (кафява), 1 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. олио и 2 ч.ч. брашно.
И най-важната съставка: едно пакетче от ей това:

т.е. бакпулвер за меденки
има канела, кармамом, инд. орехче и куп други неща и при това страхотно балансирани.

Изпълнението е изключително простично:
Пресятото брашно се смесва с бакпулвера. Яйцата се разбиват със захарта, добавя им млякото и олиото и се излизат при брашното. Бърка се с бъркалка да стане като гъста каша. При необходимост се добавя или течност или малко брашно.
Получената смес се оставя да престои около около 20-а минути и се изсипва с тавичка с размери 22Х22 м,която е леко намазнена и поръсена с брашно.
 Пече се на 200 С за около 40 минути - до готовност: като боцнеш дървеното шишче, да излиза сухо.
 Докато се пече сладкиша, в една ч.ч. компот (от дюли - много е подходящ) се разбъркват 2 с.л. мед (може и повече - въпрос на вкус) - до разтварянето им. С лъжичка по малко от подсладения сироп се излива върху опечения сладкиш и се оставя да поеме за 20-а мин. Впрочем, колкото повече, толкова по-добре ...
  По желание може да се поръси с пудра захар....
 


Неописуем коледен аромат от подправките и дзверска вкуснотия, която се приготвя невероятно лесно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар