неделя, 13 декември 2015 г.

ПАСТЕТ от тиквички със сирене



Продукти:

5-6 средни тиквички
2 цели глави чесън
250 грама сирене
1/2 връзка пресен копър
черен пипер
(може и малко сол при необходимост, ако сиренето не е солено)

Приготвяне:

Тиквичките се обелват, нарязват на едри парчета и се слагат да се сварят на пара в Мултитенджерата като към края на варенето се осоляват съвсем леко.
Едновременно с тях се слагат и една-две цели глави чесън

След това тиквичките се оцеждат хубаво и намачкват с вилица. Най-добре е да се сложи сместа да се оцежда в цедка с домакинска хартия

Чесъна се изстисква и добавя към тиквичките.

Сиренето се намачква с вилица и всичко се смесва.

Слага се черен пипер на вкус, както и копъра нарязан на ситно.

Невероятно вкусно.