вторник, 1 декември 2015 г.

СВИНСКО с цвекло, тиква и ...

                                                              една много бърза и лесна рецепта за мултитенджерата:

Продукти:
350 гр свинско от плешката, нарязано на късчета
1 глава червено цвекло, 1 гл. лук, 3-4 скилидки чесън, 4 неголеми картофа, около 150 гр. обелена тиква; 2 средни моркова;
сол на вкус, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. риган, 1 с.л. брашно

Приготвяне:
зеленчуците се почиства и нарязват: цвеклото и тиквата на почти еднакви парчета, лука и чесъна на ситно, морковите на кръгчета, а картофите на четвъртинки


Мултито се включва на режим "пържене" за 10 мин, слага се съвсем малко зехтин и се пуща месото да се запържи леко

Стигат му 4-5 минути, добавят се всички зеленчуци и тях им трябват още 3-4 минути, слага се брашното и се разбърква; След една минута се добавят всички подправки и се долива вода колкото да покрие продуктите.

В това време програмата пържене е приключила, превключва се на режим "варене" за 30 мин. А след това време машинката си минава на режим "подгряване" и оставяш за известно време - не повече от 30 -а мин.

И готовото ястие:


Резултатът беше изненадващо вкусно ястие, съчетанието тиква и червено цвекло се оказа невероятно. Очаквах леко сладникав привкус от тиквата, но такъв липсваше ...
Май повече време писах, отколкото го приготвях  :yahoo: