неделя, 15 ноември 2015 г.

ПИЛЕШКО върху канапе от патладжан




Продукти

1 голям патладжан, 100 гр. макарони; около 300 гр. обелени и нарязани на кубчета домати; 2-3 ск. чесън, 1 нарязан на колелца домат; 300-400 гр. сварени или печени пилешки гърди- накъсани на парчета;около 150 гр. настърган кашкавал, както 2-3 с.л. брашно, зехтин, босилек, риган, черен пипер

Приготвяне:

Патладжанът се нарязва на кръгчета с дебелина около 0,8-1 см, оцежда се и сетне се овалва в брашното с малко сол и се изпържва до полуготовност. Кръгчетата патладжан се нареждат в леко намазнена тава – на разстояние едно от друго.

В мазнината от пърженето се задушават чесъна и сетне нарязаните домати – и малко вода. При тях се добавят макароните и варят почти до пълна готовност, а в това време и водата се изпарява. Към края на варенето се подправят с малко (идея) сол, ч.п., риган (може и сушени зеленчуци).

Върху всяко кръгче патладжан се слага по една-две лъжици от макаронената смес, нарежда се и накъсано пилешко месо, един резен домат, едно листенце босилек и обилно се поръсва с настъргания кашкавал.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 С докато кашкавалът се разтопи и леко зачерви.

Може да се сервира  и ей така или пък с някаква салата.
Хрумката ми дойде от т.нар. патладжанени кули, и се получи
невероятна вкуснотия.