събота, 24 октомври 2015 г.

"МУСАКА" от зелен фасул с моцарела


                                                                                                                                                         Продукти:
0коло 750 грама пресен зелен фасул (в моя случай - домашен от градината)
1 голям обелен домат
4-5 скилидки чесън
4 яйца, 300 мл прясно мляко, 2-3 с.л. брашно
около 250 грама моцарела
зелентии - нарязан магданоз, копър и т.н.
1 ч.л. сух риган, може и някоя готова зеленчукова подправка
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
в мултитенджерата зеленият фасул се бланшира заедно с чесъна и малко сол за 10 мин.
(слагаш нарязания на 2 -3 см парчета фасул  в купата, малко сол, чесъна и горе долу 1 ч.ч. вода и включваш на режим "пържене" за 10 мин.). Като пиуне - всичко е тип топ.
В намаслена товичка се нарежда ред фасул



отгоре ред домати, нарязани на тънки шайби;
поръсва се с накъсана моцарела, и всичко се повтаря, докато свършат продуктите - отгоре ред фасул и подправките



Разбиваме яйцата с млякото и брашното и заливаме подготвените продукти, наръсваме с още накъсана моцарела



печем в загрята фурна на 200 С приблизително 40 мин - до хубаво зачервяване на коричката отгоре



изчакваме малко да изстине, режим на порции и сервираме
ПП. Признавам без бой, студено е по-вкусно и е направо като мезенце или гарнитура към някое мЕсо.