петък, 23 октомври 2015 г.

ТИКВЕН КРЕМ



Продукти:

  1 ч.ч. прясно мляко
  1 ч.ч. захар
  1 пакетче желатин
  0,5 кг тиква, обелена и нарязана на кубчета
  2-3 с.л. смлени орехи , 1 ванилия (по желание)


Начин на приготвяне:
•   Сварява се тиквата с вода колкото да я покрие. (отделят се няколко парченца от тиквата)
•   Добавя се прясното мляко, захарта и ванилията. и се вари още няколко минути, колкото да се разтопи захарта.
•   Цялата тази смес се пасира.
•   Желатина се накисва и прибавя към още топлата смес, добавят се и ядките.
•   На дъното на купичките за крем карамел или друг подходящ съд (чашка и т.н.) се слагат парченца от сварената тиква и се залива с крема.
•   Съдинките се слагат в хладилник за няколко часа, докато желатинът стегне.
•   Могат да се сервират направо с чашките или след като се извадят, да се потопят в топла вода за малко, да се обърнат и сервират в чинийка със сметана или други плодове.