неделя, 25 октомври 2015 г.

РУЛЦА от пилешки дробчета в прошуто




                                                                                                                                                          Какво пък има толкова да се пише за пилешки дробчета в прошуто ? - вземаш дробчето, увиваш в резена шунка и печеш и да ти е вкусно ... :P
Да ама не, както казваше един известен ...

Та за един малко по-различен начин на приготвяне:

пилешките дробчета се разделят на две части, заливат с 1-2 с.л. соев сос и сос уорчестър и малко черен пипер и се оставят за час, два да се мариноват.

След това се заливат с вряла вода и оставят за няколко минути. Водата се излива и отново се заливат с вряла вода. И така 3-4 пъти. Променят цвета си и леко се стягат.

Парченце дроб се слага в единия край на резена шунка заедно с резенче кисела краставица, може сушен домат или пък някакво твърдо сирене (правих ги във всички варианти) и се навива на стегнато руло.

Пекат се максимум за 15-а минути на 180 С.

Резултатът е изумителен - от 6-ма пробвали нито един не позна дробчетата - всички бяха убедени, че рулцата са с някакъв пастет или терин .... :yahoo: