неделя, 23 август 2015 г.

Шишчета с арпа и зеленчукови телиатели

 Нарочно няма да пиша за количества, тъй като това е просто начин да се разнообрази поднасянето на иначе така любими шишчета, но които в определени моменти ни звучат тривиално.
 Трябва ни съвсем мъничко и ще се получи едно страхотно и ефектно ястие: 
  - арпа (т.е. паста с формата на ориз) - около 1 ч.ч., която се сварява с подсолена вода, прецежда се и леко се овкусява с малко зехтин и се слага на дъното на чинията като канапе.
  - една тиквичка и един морков, които се нарязват по дължина с белачката за зеленчуци на тънки ивички, които започват да приличат на телиатели. Та тези "телиатели" се запържват в малко зехтин за 2-3 минути, колкото да омекнат леко, но и да запазят част от хрупкавостта си. Овкусяват се с малко сол, черен пипер, а защо и не риганче или мащерка и т.н.
 Опечените шишчета се изнизват, смесват се с "телиателите" в купа и се сервират върху арпата.
 Простичко, бързо, лесно. Дзверски вкусно и най -важното ефектно, пък и се избягват традиционните гарнитури като варени или пържени картофи, като домати и т.н.



За горе долу едно левче, приготвихме едно изключително вкусно ястие, в което няма да заподозрем обикновените шишчета.