петък, 7 август 2015 г.

Пилешки дробчета в кока кола

Е и това вкусно пилешко дробче, което става изключително вкусно и се различава по начина си на приготвяне и сигурно щеше да е в графа "полезни съвети", но след като си направих труда да го снимам и приема овациите на опитващите, ще го пусна ей така отделно.
За замезване на 3-4 човека, са необходими минимум 600 грама пресни пилешки дробчета (в кварталния магазин кг пресни дробчета е 4,50 лв), 100 мл прясно мляко и 1 ч.л. горчицата. За готвенето ни трябват 1-2 с.л. мазнина и около 150 мл кока кола.
Дробчетата се поставят в подходящ съд, разбъркваме прясното мляко с горчицата и 1/2 ч.л. сол и с тази смес се заливат и оставят в хладилника да си отдъхват поне 2-3 часа. Сетне се оцеждат и подсушават с домакинска хартия.


В тигана се загряват равно количество масло и олио, слага се малко сол и дробчетата се пържат по няколко броя - докато хванат лек златист загар.



 






 Вадят се и се престояват в отделна чиния на топло, докато всичкдробчета бъдат изпържени.









 След това всички дробчета се връщат в тигана, заливат се с кока колата - получава ей ей такова кипене, пенене - чак да се стреснеш, но няма страшно.

 Изчаква се да се изпари кока колата и да остане на мазнина и са готови.

 Изумителни! Дзверски!



Няма коментари:

Публикуване на коментар