събота, 27 юни 2015 г.

Лимонова СЬОМГА


Нужно е едно парче сьомга откъм опашката (това е по-вкусното) с кожа и приблизително тегло 600 грама - може да се направи на 4 порции по 150 грама, но за в къщи го предпочитам цяло. 
За "маринатата" смесваме 2 с.л. соев сос, 1 ч.л. сусамово олио и сока на един малък лайм. Преди това след добро измиване, кората на лайма се настъргва. Нужен е и малко бял смлян пипер.
Рибата се маринова за 20-30 минути, като си почива в хладилника.


 В подходящ тиган се загрява малко масло и рибока се запържва за 6-7 минути. Поръсва се с маринатата, настърганата кора на лайма и с белия пипер и тиганът се прехвърля в загрята на 200 С фурна за 15 минути.

Сервира се с резенчета лимон и залят с мазнинката от печенето.

Лесно и дзверски вкусно.