понеделник, 18 май 2015 г.

Салата от коприва и сирена






Една изключително простичка и здравословна салатка и  подходяща за момента дето все още се намира коприва.
На практика дори и няма определени количества - всичко е на вкус.
Необходими са ни коприва - колкото повече, толкова повече; сирене или сирена на принципа изчисти хладилника, черен пипер и зехтин. За солта - зависи от сирената.
Копривата се измива и попарва с вряла вода - за 10-а минути. Хубаво се оцежда и накълцва на ситно.
Водата от копривата е много подходяща за косите на дамите (след като прецеди) или пък да се полеят китките.
Сирената (в случая основно краве сирене, бучка козе, малко синьо сирене и един твърдичък кашкавал) се настъргват на ситното ренде и хубаво се омесват с копривата. Опиперява се, капват се няколко капки зехтин и след като преседи в хладилника мъничко салатката е готова за хапване.
Може да се сервира с домати, или на кой както му харесва.

Същото нещо може да се запържи в две-три яйчица и ето ти още едно вкусно ястие.