събота, 4 април 2015 г.

Червени чушки в саханче


Предлагам едно много приятно предястие и най-важното лисно за изпълнение.
За четири порции (две саханчета) са ни необходими 10-12 опечени и обелени червени чушки, около 200 грама кашкавал, горе долу и толкова сирене (или пък извара или разни изостанали из хладилника сирена и др.п.); 3-4 яйца; няколко скилидки чесън; черен пипер на вкус (или около 1/2 ч.л.); няколко стръка зелен лук....

Приготвянето е от просто по-просто:

Саханчето леко се омазнява и се нарежда един ред от печените червени чушки.
Наръсва се със ситно нарязания зелен лук и се слагат тънко нарязани филийки кашкавал.
Млякото заедно с ситно нарязания чесън, черния пипер, натрошеното сирене и яйцата се смесват.








Слагат се две три лъжички от млечно яйчената смес, отново ред чушки, кашкавал и се залива добре със сместта.










вместо кисело мляко може да се ползува и сметана за готвене, но най добре става със заквасена сметана - леко разредена с кисело мляко.







Така приготвените саханчета пъхаме във фурната на 180 С и печем до хубаво зачервяване от горе.

Във второто саханче направих направо чушки бюрек - добавих в яйчено-серенено-млечната смес наситнен кашкавал, напълних чушките, овалях в брашно и запекох. 


Лесно, бързо и вкусно.