събота, 11 април 2015 г.

Пилешки гърди със зелен фасул и грах в мултитенджерата


Предлагам едно страхотно бързо за изпълнение ястие, при това дзверски вкусно.
Необходими са ни за 4 порции пилешки гърди (една "пеперудка"), 400 гр. замразен зелен фасул, 1/2 буркан консервиран грах (или 250 грама замразен); 1-2 моркова, 2-3 скилидки чесън, 1 малка главичка лук; 1 с.л. брашно; около 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.

Приготвянето в мултитеджерата (демек мултикукъра- дума, която не обичам) е изключително лесно и бързо.
Пилешките гърди се разделят по дължина и нарязват напречно на пържолки. Чесъна и лука се скълцват на ситно, а морковите - на ивички.
Мултито се включва в режим пържене - за 10 минути, сипва му се една, максимум две с.л. олио и се слагат чесъна, лука и морковите, на 5-тата минута се добавят пилешките месца, след това - те почти веднага побеляват, се слагат и лъжицата брашно, малко сол, зеления фасул, граха и се долива прясното мляко.(количеството на млякото може да варира в зависимост от гъстотата, която искаме да получим- ние го предпочитаме по-гъстичък, затова 1 ч.ч. мляко).
Мултито се прехвърля на режим "яхния/готвене" (при мен първоначалното включване е за 30 мин.) и се забравя за 20-а минути. След 20 минути ястието е готово.
Поднася се обилно наръсено с магданоз.
Цялото готвене отнема не повече от  15-а минути, без да броим времето, в което го чакаме да стане - е тогава пък правим салатата...




Няма коментари:

Публикуване на коментар