събота, 14 февруари 2015 г.

"Бухти" от свинско





Това досега много пъти съм го правил с пилешко месо, а този път така се случи, че "понасъбрах" доста изрезки от свинско. Да правя кайма от тях, бяха малко; да им се мисля в какво ястие да ги вкарам, не ми се мислеше и реших да пробвам ...

Необходими са ни поне 500 грама свинско месо, нарязано са ситни късчета, щипка сол, черен пипер, две яйца и 100-а грама пресни печурки.

Изпълнението е адски просто:

Късчетата месо се поставят на дъска, покриват се с домакинско фолио и се начукват леко. Прехвърлят се в купа, овкусяват се и им се добавят ситничко нарязаните гъбки, чукват им и двете яйца, разбърква се добре и се оставя в хладилника да си отдъхне. (получава се нещо като рядка месна каша).

Тигана с олиото се загрява силно и веднага като загрее се намалява на 2/3 от мощността (при 9 степени, минава на 6-та) и с голяма супена лъжица от сместта се изсипва в тигана. Пак с лъжицата леко се разнася сместта и оформя в тигана (по същия принцип като при пърженето на бухтите).

Пържат се две по две или максимум три и се обръщат с широка лопатка...
За няколко минутки придобиват хубав златисто-кафяв цвят, а в къщи се носи аромат едва ли не на пържени филийки...и още нещо


Неустоимо вкусно и в ден като днешния - страшно подходящи към чаша хубаво червено вино.
Наздраве ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар