събота, 14 февруари 2015 г.

Кюфте в гювече


Май и това не е рецепта ..., а един по-различен начин да направиш от обикновена кайма едно вкусно и различно ястие

Необходими са ни за 4 порции:
около 800 грама кайма и подправки за нея (сол, черен пипер, кимион, риган); 200 грама кашкавал (за предпочитане е моцарела); около 350 мл смлени домати или консерва; 4 яйца

Изпълнението е от лесно по-лесно:

Каймата се омесва с подправките (който желае може да добави и една накисната в прясно мляко и изцедена филия хляб) и се разпределя в четири порционни гювечета.
 С пръсти се притиска така, че каймата да заеме почти формата на гювечето и да стане също като купичка.


Залива се с доматите

слага се и кашкавала, нарязан на тънки резенчета и се пъха във фурната на 180 С - за около 40 мин.

Накрая за разкош се чуква и едно яйце и се връща във фурната за мъничко - колкото яйцето да стегне ...

Бързо, лесно и страхотно вкусно